Op naar een gezond bedrijf!

Is uw bedrijf gezond als het financieel gezond is? Dat is wel de gangbare opvatting. Maar dan nog kunnen er heel ongezonde dingen in een bedrijf voorkomen.


GELD IS DE NOEMER

Wat is een gezond bedrijf? Vraag het bankiers, beursanalisten, economen, organisatieadviseurs, ondernemers, bestuurders, politici en uw buurman. Steevast zal het antwoord te maken hebben met: financiën, balansoverschot, solvabiliteit, kredietwaardigheid, winstgevendheid en ga zo maar door. Geld is de noemer.

EEN ECHT GEZOND BEDRIJF
Maar in heel veel van deze ‘gezonde bedrijven’  komen buitengewoon ongezonde dingen voor, zoals pesten, roddel, achterklap en nog veel meer onwenselijks. Dit alles heeft een negatief effect op de resultaten van een bedrijf.

Wilt u een echt gezond bedrijf, besteed dan ruime aandacht aan het voorkomen en opruimen van dit soort ziekmakende zaken. Samen inventariseren we de verbeter- en verander punten.

METHODIEKEN
Daarbij maken we gebruik van de ‘Decentralogica‘ benadering en de methodiek van Crew Resource Management (CRM).

Hieronder vind je onze overige diensten

Werving & selectie

‘Juiste man op de juiste plaats.’ Was het maar waar! In de praktijk klopt dat niet altijd.

Er werken veel ‘juiste’ werknemers op de ‘verkeerde’ plaatsen. Dat kan diverse oorzaken hebben. Goed werven en selecteren kan direct een hoop ellende besparen.

Ontstoppen & maximaliseren

Ooit champagne zien bruisen met de kurk nog op de fles? Ooit iemand zien excelleren en sprankelen in een omgeving waarin hij bekneld werd?

Weg dus met die belemmeringen, als we mensen willen zien opbloeien en laten knallen! Zelfs de juiste persoon op de juiste plaats moet worden ‘ontkurkt’, of beter gezegd worden ‘ontstopt’.

Interne selectie & promotie

Hoe zit dat na promotie binnen de organisatie? Ook dan zitten er nog geregeld mensen op een verkeerde plaats. Dat is niet zo’n wonder, want er worden vaak hele andere eisen gesteld dan in de oude functie.

Ook hier geldt, een goede selectie en afstemming ‘man-plaats’, kan veel misère voorkomen.

MAAK HET VERSCHIL MET JOUW PERSONEEL!

De juiste man op de juiste plaats. Wij helpen hierbij.